Jouw vlucht vertraagd? Welke compensatie mag je verwachten?

Paspoort: check! Zonnebril: check! Vliegtuig.. nergens te bekennen.. Balen! Je vlucht is vertraagd.. Iedereen heeft vast wel eens te maken gehad met een vluchtvertraging. Eentje van een half uurtje, een uurtje, 3 uur. Hoe langer de vertraging, hoe groter de frustratie, maar wij kunnen de frustratie iets verlichten door te vertellen dat je een vluchtvertraging geld kan opleveren! Dat maakt het het wachten misschien wel waard, toch? Wij vertellen je hoe jij compensatie kan krijgen van de airline wanneer je vlucht is vertraagd, geannuleerd of overboekt.

Je landt met een vertraging van drie uur of meer

Je mag na het lange wachten dan eindelijk het vliegtuig instappen en je vertrekt naar je bestemming. Mooi, het avontuur naar de zon kan eindelijk beginnen. Ondanks dat je tot verveling aan toe op de luchthaven hebt moeten hangen, staat er een mooi voordeeltje op je te wachten. Jouw vertraagde vlucht betekent dat jij een vergoeding kan ontvangen van de luchtvaartmaatschappij. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden volgens de Europese Verordening en de eerste is: je vlucht moet 3 uur of meer vertraagd zijn in aankomst.

Je vlucht vertraagd door overmacht?

In sommige gevallen hoeft de luchtvaartmaatschappij niet te compenseren voor de vertraagde tijd. Deze zogenoemde buitengewone omstandigheden zijn situaties waar de luchtvaartmaatschappij geen invloed op heeft gehad en hoeft daardoor geen compensatie uit te keren. Onder deze omstandigheden vallen de volgende situaties:

  • Extreme weersomstandigheden;
  • Staking van het luchthavenpersoneel;
  • Een medische noodlanding;
  • Geweldsincidenten aan boord;
  • Terreur

De hoogte van de compensatie

Allemaal leuk en aardig, al die regeltjes, maar over hoeveel geld hebben we het nu eigenlijk?  De hoogte van de compensatie is vastgelegd in de Europese wetgeving en staat los van de ticketprijs of de duur van je vertraging. Hoeveel geld je terug kan krijgen van de maatschappij hangt namelijk samen met de lengte van de vlucht in kilometers:

  • Vloog je tot 1500 km dan heb je recht op €250,- per persoon;
  • Was de vlucht tussen 1500 en  3500 km dan krijg je €400,- per persoon;
  • Vluchten boven de 3500 km geven recht op €600,- per persoon

Vertrok je vanaf Schiphol naar laten we zeggen Barcelona , wat om precies te zijn 1200,61 km is, dan heb je recht op een vergoeding van €250,- per persoon. Weet je niet hoeveel kilometer je vertraagde vlucht was -wat wij niet héél gek vinden- check dan vrijblijvend op hoeveel compensatie je recht hebt via de Vlucht-vertraagd.nl claim calculator.

Dien je claim in bij Vlucht-vertraagd.nl

Het mooie van de nadelige situatie van een vluchtvertraging is dat Vlucht-vertraagd.nl ál het werk voor je uit handen kan nemen, met slechts een klik op de knop. Ze hebben alleen je vluchtnummer en vluchtdatum nodig om van start te kunnen. Nadat je officieel je claim hebt ingediend, gaan zij direct voor je aan de slag en nemen zij contact voor je op met de luchtvaartmaatschappij. Een kwestie van een volmacht ondertekenen en je kunt achterover leunen. Vlucht-vertraagd.nl werkt op basis van no cure no pay, dit houdt in dat ze een honorarium van 25% van het totale compensatiebedrag inhouden voor hun service.

Logo