Olival de Sao Filipe – 4 daagse naar Portugal

 

Olival de Sao Filipe – 4 daagse naar Portugal
Vanaf 125.00 per persoon
U aangeboden door: Elizawashere, aanbieder van vakanties rond het Middellands Zeegebied


Toen koning Filips II in de 16e eeuw een fort bouwde dat de haven en het achterland van de stad Setúbal moest beschermen, had hij niet kunnen bedenken dat jaren later Jaap en Jeanine er neer zouden strijken. Wat hij vast ook niet had bedacht, was dat ze de twee authentieke molens vlakbij het fort zouden delen met gasten. Waar men geniet van het Portugese landleven, de zee én de stad. En dat in een heel bijzonder huis of eigenlijk moet ik moinhos zeggen…

Vlakbij het fort, in de grote oude olijfboomgaard met de mooie waterput, was ik gestopt. Jaap had me verteld dat ik via de steile slingerweg verder omhoog moest rijden. Op het hoogste punt van de berg zou ik vanzelf stoppen als ik de twee Portugese witte molens zag uitkijken over het kasteel, de stad Setúbal, de rivier de Sado, het schiereiland Troja, de zee en het natuurgebied Serra da Arrabida. En hij had gelijk. Want ik sta hier voor de authentieke molens en het riante huis in de zon. De olijfbomen waaien zacht en ik kan niet kiezen. Want eigenlijk wil ik de hele dag naar dit uitzicht kijken, maar de gedachte aan de eeuwenoude moinhos schopt alles in de war. ‘Kom, ik breng je naar je molen en dan kijk je even rond. En daarna strijk je neer in de tuin voor de beste views, zolang als je wilt,’ lacht Jaap.

De ronde kamers, de eeuwenoude muren, de sfeervolle inrichting, de prachtige doorkijkjes en witte trappetjes, de tuin, de terrassen met de grote tafels en het kopje koffie bij Jaap en Jeanine thuis… En dan op het terras geef ik mijn ogen langzaam nog meer de kost. Ze beginnen te stralen. Samen met de zon. En ook dat had Koning Filips jaren geleden nooit kunnen bedenken. Ik voel me de koning te rijk, precies dat.

  • Prijs: vanaf € 125.00 per persoon
  • Type arrangement: vlucht + Logies
  • Verblijfsduur: 4 dagen
  • Vertrekdata: 2019-05-10, 2019-06-28, 2019-04-12, 2019-10-18, 2019-04-05, 2019-10-25, 2019-05-24, 2019-09-27, …
  • Faciliteiten: Authentieke accommodatie, Geen kluisjes beschikbaar, Parkeerterrein, Bedlinnen inclusief, verschoning 1 keer per week, Handdoeken inclusief, verschoning 2 keer per week, Theedoeken inclusief, Grote tuin, Zonneterras, Schoonmaak kamer 2 keer per week, Huisdieren niet toegestaan, Wi-fi in openbare ruimte: gratis, Wi-fi op de kamer: gratis, Babybedje: 40,00 € per verblijf, , , , ,…

Olival de Sao Filipe – 4 daagse naar Portugal

Tags:

Logo